Іркутськ

Тіло відомого українського вченого-ботаніка Олексія Турути, котрий зник під час експедиції на озері Байкал на початку серпня, знайдено в Іркутській області. Співробітник Українського центру екології Олексій Турута прибув до цієї області влітку з черговою експедицією з вивчення флори озера Байкал. За попередньою версією, вчений став жертвою вбивства.
Багдад
Ірак уже не небезпечний
Колишній інспектор ООН з озброєнь Скотт Ріттер, відомий своєю жорсткою критикою американської політики стосовно Іраку, виступив у парламенті в Багдаді. Він заявив, що Ірак нині не становить загрози ні для своїх сусідів, ні для Сполучених Штатів. Проте Ріттер закликав Багдад допустити інспекторів з озброєнь на всі об'єкти, що їх цікавлять.
Відень
Партія свободи іде?
Пішла у відставку віце-канцлер Австрії Сюзанн Райс-Пассер. Вона очолює ультраправу Партію свободи, що входить до правлячої коаліції країни. Її відставка ставить майбутнє цієї коаліції під сумнів і є результатом конфлікту всередині самої Партії свободи.
Богота
Повстанці звільнили заручників
У Колумбії повстанці з Національної визвольної армії випустили на волю 10 із 27 захоплених у серпні місцевих туристів. Решту повстанці обіцяли звільнити впродовж найближчих днів. Вони також заявили, що один із викрадених помер, перебуваючи в заручниках.
Париж
У Франції знову урагани
Сильні зливи з вітром на півдні Франції стали причиною загибелі двох осіб. Сотні людей були змушені залишити свої домівки. Ураганний вітер і злива обрушилися в неділю в другій половині дня на південну провінцію Гард, спричинили повінь у невеликому містечку Фонс-отре-Гардон.
Сан-Себастьян
Маніфестація на підтримку "Батасуни"
Попри рішення іспанського судді Балтасара Гарсона про цілковиту заборону маніфестацій на підтримку партії "Батасуна" її симпатики провели марш у Сан-Себастьяні. Хоча демонстрацію не дозволили, близько двох тисяч осіб заборону знехтували.
Газа
Знову танки
Ізраїльські танки проводять нову великомасштабну операцію в секторі Газа. Близько сорока ізраїльських бронетранспортерів увійшли до двох таборів для біженців. Після того, як місцеві мусульманські священики закликали населення протистояти вторгненню, кілька разів пролунали звуки безладної стрілянини.