У День підприємця відбувся всеукраїнський конкурс «Бренд року». Інакше кажучи, споживач самостійно визначав найкращого виробника товарів народного вжитку.
Дійство просто неба на Контрактовій площі розгорнулося в полудень. На очах покупців виставкові палатки відомих підприємств і торгових марок (брендів) розташувалися по всьому периметру площі, тож будь-хто із потенційних споживачів мав можливість ознайомитися з представленою продукцією. Товар відпускали за цінами виробників.
Кульмінацією свята став «Парад брендів», який зібрав чимало допитливих. Мабуть, багато хто з них позаздрили легкому вбранню моделей відомого виробника аксесуарів — фірми «Атлантик», які відкривали парадну ходу.
Інша справа — визнаний авторитет коньячний бренд «Клинков», представники якого пройшли поважно й урочисто, вдягнені, як буржуа XІX століття. Представників компанії «Первак» площа зустріла голосом Михайла Горбачова й оплесками. За «Перваком» поспішали пивний бренд «Оболонь» та «Живчик». Усе, як у житті.
Не вдаючися до подробиць, скажу, що місце проведення конкурсу було обрано не випадково. За словами Володимира Співаковського, голови комітету всеукраїнського конкурсу «Бренд року», Контрактова площа стала символом домовленості та згоди між підприємцем і споживачем. А площа тим часом нагадувала ярмарок: з конкурсами, розіграшами, лотереями. Здається, День підприємця стає загальнонародним. А під завісу був феєрверк.