Нещодавно Центр громадської дипломатії «Довкілля ХХІ» разом із Всеукраїнською екологічною Лігою презентував інформаційний проект в українському Інтернет-просторі «Електронна екологічна бібліотека». Його підтримує Регіональний екологічний центр (РЕЦ-Київ) за рахунок коштів, наданих Європейською комісією.

Проект спрямований на підвищення рівня поінформованості громадськості про екологічні проблеми країни, їх причини, наслідки та шляхи розв`язання. В Інтернет-просторі України вже є  сайти екологічної тематики, створені громадськими організаціями, науковими установами, органами державної влади.

Завдання Електронної екологічної бібліотеки — збір інформації, яку надають різні установи, що працюють в галузі охорони навколишнього середовища. Досягненням розробники сайту вважають оприлюднення робіт ще не опублікованих або котрі видавалися невеликим накладом. Тепер вони стануть доступними широким колам громадськості.

На веб-сайті зібрано нормативно-правову базу з питань охорони довкілля, наукові статті, матеріали конференцій, семінарів і «круглих столів», посібники екологічної тематики, методичні розробки для вчителів, а також студентські реферати, курсові та дипломні роботи.

До інформаційного наповнення ресурсу залучено вчених провідних наукових установ з різних регіонів України, а також студентську молодь. Цікавість до проекту виявили громадські організації України та близького зарубіжжя.

На час презентації на сайті зібрано близько тисячі джерел екологічної інформації. Вона поповнюватиметься щотижня. Створено зручну пошукову систему.

Розробники проекту планують найближчим часом відкрити англомовну версію каталогу бібліотеки, яка дасть можливість світовій громадськості знайомитися з українськими розробками у галузі охорони навколишнього середовища.