Немає жодних сумнівів, що тіло, знайдене в Таращанському лісі, є тілом журналіста Георгія Гонгадзе, заявив під час прес-конференції Генеральний прокурор України Святослав Піскун. На підтвердження він показав представникам засобів масової інформації висновок Головного бюро судово-медичної експертизи. С. Піскун зазначив, що під ним підписалися десять досвідчених експертів.
Тепер, повідомив Генпрокурор, будуть вирішуватися з матір`ю журналіста Лесею Гонгадзе питання про поховання тіла. «Надамо усю необхідну допомогу»,— пообіцяв він.
Генпрокурор вважає за доцільне звернутися до церкви за консультаціями, як хоронити тіло без голови і яке не було поховане так довго, аби це відповідало християнським звичаям. «Пошуки голови продовжуємо»,— поінформував С. Піскун. За його словами, зроблено істотні кроки щодо розкриття справи, але подробиці Генпрокурор оприлюднити відмовився, пославшись на таємницю слідства.
 
* * *
Прокурора Таращанського району Київської області Сергія Обозова заарештовано за скоєння злочину у зв’язку із розслідуванням кримінальної справи стосовно вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Генеральний прокурор України Святослав Піскун наголосив, що С. Обозов — «не остання посадова особа, яка буде затримана і заарештована у цій справі» — повідомляє УНІАН.
Уже пред’явлено звинувачення слідчому Таращанської прокуратури, який розслідував справу Гонгадзе. За словами Генпрокурора, слідчого вже допитано, але ще не затримано.
Генеральний прокурор України також переконаний, що наприкінці жовтня кримінальну справу, пов’язану із трагедією на львівському аеродромі «Скнилів», буде направлено на розгляд до суду.
Сьогодні, зазначив С. Піскун, закінчується проведення всіх необхідних експертиз у цій справі. «У нас є докази вини посадових осіб, ці докази будуть направлені до суду, винних засудять», — зазначив Генпрокурор.
Наприкінці жовтня на пропозицію Генеральної прокуратури України, яку підтримав Президент Леонід Кучма, в Донецьку відбудеться відкрита міжвідомча нарада, на якій будуть оприлюднені результати розслідування кримінальних справ, пов’язаних із порушенням правил техніки безпеки на підприємствах вугільної галузі.
За словами Генпрокурора Святослава Піскуна, нині прокуратура розслідує близько 10 таких кримінальних справ. Він також зазначив, що нарада відбуватиметься за участю представників інших правоохоронних органів, а не лише Генпрокуратури, а також державних адміністрацій, профспілок тощо.