Про це розповів народний депутат, заступник Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук, який є співавтором і доповідачем цього документа.

«Ми підтримуємо резидентів «Дія.Сіті». Це компанії, які працюють у сфері цифрових технологій, що нині широко використовуються для допомоги нашій армії, оскільки війна стає більш технологічною. Цим законом ми створюємо додаткові стимули та умови, вирівнюємо умови роботи працівників ІТ-компаній у резидентстві «Дія.Сіті», — пояснив політик.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що він вносить у так званий закон про «Дія.Сіті», зокрема, такі зміни:

- удосконалення особливостей звернення про набуття статусу резидента «Дія.City» та особливостей розгляду такої заяви;

-  доповнення особливостей щодо реєстру «Дія.Сіті» з метою приведення у відповідність до вимог Закону України «Про публічні електронні реєстри»;

- уточнення повноважень уповноваженого органу щодо формування та реалізації державної політики у сфері розвитку та функціонування правового режиму «Дія.Сіті»;

-  визначення додаткових особливостей неможливості набуття резидентства «Дія.Сіті» юрособами, прямим або опосередкованим власником часток яких є резидент росії.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.