На переконання Голови тимчасової слідчої комісїї ВР з розслідування резонансних справ Григорія Омельченка, на території Іраку розміщено чотири радарні системи «Кольчуга». Про це він заявив на прес-конференції в Уніан учора. 

Мова про українські «Кольчуги» вже не вперше збурює суспільство. «Голос України» звертався до виробників комплексу Донецького ВАТ «Топаз» за роз`ясненнями.
«Ми поставили до Ефіопії три вироби, провели пусконалагоджувальні роботи, ще одну станцію замовило Міністерство оборони України. Нещодавно укладено контракт на поставку чотирьох таких станцій до Китаю, однак справа до відвантаження ще не дійшла». Саме про це йшлося в матеріалі «В Іраку немає наших «Кольчуг», опублікованому в «Голосі України» 19 квітня ц. р. До речі, в ньому зазначалося, що на виставці в Абу-Дабі американська команда дві доби провела на нашій станції, фотографували, обміряли, розмовляли з нашими фахівцями і сказали, що в них такої техніки нема. Утім на завод недавно приїздив гість із США у супроводі представника «Укрспецекспорту», знайомився з виробом начебто з метою придбання цієї станції.
Конкуренція і великі гроші, як відомо, аргумент вагомий.