У школярів, студентів та учнів інших навчальних закладів — розпочався новий сезон. Сезон знань.

У переважній більшості освітніх установ День знань святкували другого вересня. Але це аж ніяк не вплинуло на настрій учнів. Квіти — вчителям, розповіді про те, як провів літо, — друзям. І, звісно, урочиста лінійка.
Практично все це було і в столичній спеціалізованій школі №34 з поглибленим вивченням іноземних мов. Узагалі цей навчальний заклад унікальний. Принаймні не кожна школа може похвалитися двома басейнами та пристойним матеріально-технічним забезпеченням. А ще — кількістю учнів. За словами заступника директора з навчально-виховної роботи Тетяни Нечипоренко, нині тут здобувають освіту 1235 учнів. Але бажаючих навчатися в 34-й значно більше. І тому, що в ній дають добротні знання: понад 90 відсотків випускників вступають до вищих учбових закладів. І тому, що школа спеціалізована: тут вивчають англійську, німецьку і японську мови (щоправда, останню — факультативно). Тому й не дивно, що батьки намагаються саме сюди влаштувати своїх чад.
Так, цього року тут уперше за парти сіли понад 120 дітей, котрим учитися дванадцять років. Щодо проблем, які дошкуляють іншим школам, то їх тут, на диво, практично нема. Не існує дефіциту вчителів — колектив сталий, плинность кадрів майже відсутня.
Велика заслуга в цьому директора навчального закладу відмінника освіти України кандидата педагогічних наук Лідії Страшної.
До слова, значну допомогу надає Подільська райдержадміністрація. І не лише вона. Напередодні Дня знань Державна податкова адміністрація України подарувала комп’ютерний клас для найменших. А отже, вже з першого класу вони мають змогу опановувати не лише іноземні мови, а й комп’ютери.