Таку оцінку дав глава Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов, кажучи про підсумки виїзного засідання Кабінету Міністрів у регіоні. З того часу в питаннях фінансування області насправді нічого не змінилося, хоча обіцяли багато. В шахтарських колективах зростає напруженість через невиплати заробітної плати. Розв’язати проблеми власними силами область не може, а сума заборгованості гірникам становить 450 мільйонів гривень.

Крім того, луганський губернатор ставить під сумнів об’єктивність тендерів, які проводить Мінпаливенерго. Зокрема, він має на увазі закупівлю транспортерної стрічки в російському Курську. На Луганщині цю стрічку для вугільної промисловості виготовляють і дешевшу, і за якістю не гіршу.
У понеділок тривали пошуки двох гірників, які опинилися під завалом унаслідок аварії на шахті «Булавинська» (Єнакієве Донецької області), де в неділю ранком стався викид вугілля та метану.
Внаслідок аварії один гірник загинув, доля двох поки залишається невідомою, повідомляє прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій України.
Аварія на шахті «Булавинська» державної холдингової компанії «Орджонікідзевугілля» сталася на горизонті майже 500 метрів. Після викиду вугілля та метану ні вибуху, ні пожежі не було. На час викиду на аварійній ділянці перебувало дев’ять гірників.
Усього з початку року в Україні загинуло 195 шахтарів.
* * *
Першого вересня ховали трьох гірників шахти «Талівська» холдингової компанії «Краснодонвугілля». Вони загинули 30 серпня під час викиду метану на глибині 700 метрів. Жертв могло бути більше, якби ця суміш вибухнула. На щастя, цього не сталося і 86 осіб, котрі у цей час перебували в шахті, залишились живі. Їх терміново підняли на поверхню. Трьох — 45-річного Віталія Остапчука, 46-річного Віктора Полумістного та 26-річного Ігоря Войтинцева — врятувати не вдалося. Гірників поховали на шахтарському кладовищі, повідомляє наш власний кореспондент Алла АНТИПОВА.