Учора в Києві один із своїх проектів презентувала громадська організація «Міжнародна Ліга захисту прав громадян України». Як пояснив голова правління ліги Едуард Багіров, мета акції — зробити доступнішою юридичну допомогу для малозабезпечених наших співгромадян, а також для іноземців і осіб без громадянства, які перебувають в Україні та часто почуваються безсилими перед могутністю державного бюрократичного апарату і навіть рядового міліціонера.
З 1 вересня по 1 жовтня всім бажаючим буде надано безплатну юрконсультацію. Щоправда, як повідомили організатори, через великий наплив відвідувачів запис на прийом ведеться на місяць уперед. Але всім, хто заявить про своє бажання отримати таку послугу до 1 жовтня, її неодмінно нададуть. Свої звернення можна надсилати за адресою: Київ-1, а/с «Акція «Правова допомога», а також телефоном і електронною поштою (координати — в редакції). До речі, в місті працюють кілька громадських приймалень, організованих колективним членом ліги — Центром конфліктології і права, де також можна отримати безплатну юрконсультацію.
Нині представництва ліги працюють в усіх обласних центрах України, а також за кордоном — у Росії, Португалії, Молдові, Азербайджані та інших країнах. Як повідомив Багіров, у планах організації —відстежувати факти порушення авторських і суміжних прав, надавати допомогу в їх захисті.