ВІТАННЯ

Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з нагоди 11-ї річниці незалежності України 
Шановні співвітчизники!
24 серпня для українського народу — особлива дата. Цього дня збулася його віковічна мрія про власну державу. Одинадцять років ми, кажучи словами голови першого українського уряду XX століття В. Винниченка, з надлюдськими зусиллями тягаємо каміння державності і складаємо його в той будинок, у якому, хочеться вірити, зручно житимуть наші нащадки.
Здобуття незалежності, утвердження державності нікому і ніде не давалися легко. У нас державотворчі процеси ускладнювалися багатьма обставинами, в тому числі психологічним надломом значної частини суспільства, втратою ціннісних орієнтацій. Це обтяжувало докорінні перетворення в економіці, трансформацію суспільного устрою.
Нелегко нам і сьогодні. Хоча вже два роки поспіль темпи нашого економічного зростання сягають рівня найвищих у Європі показників, це ще не відбилося на поліпшенні життя народу. Щоб подолати бідність, зробити реальними надії людей на краще майбутнє, маємо не тільки зберегти позитивну динаміку економічного розвитку, а й прискорити просування вперед на всіх напрямах. 
Мусимо всі відповідальніше ставитися до вирішення великих і малих проблем, насамперед соціальних, тримати в центрі уваги інтереси народу і держави. Тільки за цієї умови можна досягти рівня життя, гідного європейської країни.
І Декларація про державний суверенітет, і Акт проголошення незалежності, і Конституція України народилися в стінах Верховної Ради. В цих історичних документах акумульовано думки й устремління українського народу. Такий підхід застосовуватиметься і при подальшому напрацюванні та удосконаленні законодавчої бази України як демократичної правової держави. Верховна Рада четвертого скликання зосереджуватиме свою увагу на найважливіших законопроектах, які сприятимуть стабільності та динамічному розвитку.
Маємо пам’ятати: міць держави, місце країни у світовому співтоваристві залежать від того, наскільки згуртованою буде українська спільнота. Кожен громадянин має усвідомити ціну свободи, свою відповідальність за долю України. Єдиному народові, який відчуває себе господарем у своєму домі, під силу будь-які завдання.
Зі святом вас, дорогі співвітчизники!
Добра вам, міцного здоров’я, благополуччя, достатку в домі. Усім нам — злагоди, громадянського спокою, успішної праці в ім’я України!