Програма святкування 11-ї річниці незалежності України в Києві різноманітна, різнопланова та різножанрова.
До неї увійшли: врочисте покладання квітів до пам’ятників Святому Володимиру, Т. Г. Шевченку та М. І. Грушевському, військовий парад та парад духових оркестрів, відкриття 47-ї міської виставки квітів на території Печерського ландшафтного парку, літературно-мистецьке свято «І оживе добра слава, слава України» у Національному музеї Тараса Шевченка, святковий концерт майстрів мистецтв Києва та України «Класичне мистецтво —киянам!» на Михайлівській площі.
Яскравим видовищем стане для киян та гостей міста свято «З Днем народження, Україно!» за участю кращих українських виконавців на майдані Незалежності, народні гуляння на Хрещатику.
У рамках святкування Дня незалежності України відбудеться Міжнародний молодіжний фестиваль «Чайка» на території Національного виставкового комплексу «Експоцентр України».
Враховано запити всіх вікових категорій населення. 24 —25 серпня ЗАТ «Таврійські ігри» представлятиме святкову програму за участю кращих виконавців сучасної української музики «Незалежність. Європа. Майбутнє» на Європейській площі.
Відбудеться врочисте відкриття нового приміщення Київського державного коледжу естрадного та циркового мистецтва.
Відкриється експозиція Меморіального музею М. Старицького.
Уперше буде проведено врочисту церемонію нагородження заохочувальною відзнакою київського міського голови — знаком «Меценат Києва».
24 серпня гостинно розчинять двері державні музеї. Всі кияни та гості столиці зможуть безплатно ознайомитися з експозиціями музеїв, бути учасниками літературно-мистецьких свят.