Президентський палац і будинок парламенту Колумбії було піддано мінометному обстрілу, внаслідок якого загинуло 14 осіб і 69 поранено, повідомляє Рейтер.
За свідченнями очевидців, три постріли було зроблено по будинку парламенту в Боготі, де на той момент мала розпочатися церемонія інавгурації нового президента Колумбії Альваро Урібе. Він відомий своєю жорсткою позицією стосовно лівих повстанців. Ще три влучили у президентський палац або споруди поруч із ним. А за кілька годин до початку церемонії в кількох районах столиці сталися невеликі вибухи, шестеро осіб дістали легкі поранення. І це незважаючи на те, що для забезпечення безпеки перед початком церемонії офіційного вступу президента на посаду і під час цієї церемонії колумбійська поліція проводила посилене патрулювання вулиць Боготи, а в небі над містом весь час кружляли поліцейські вертольоти.
Невідомо, чи зробить Альваро Урібе висновки щодо поліцейських начальників, а от президент Молдови Володимир Воронін уже звільнив керівника Служби державної охорони Василе Драгомира. Це пов’язано з інцидентом, який мав місце в ніч на 2 серпня. Тоді невідомий тричі вистрелив у бік квартири В. Вороніна, який мешкає в багатоповерхівці в центрі Кишинева.