Спеціальна служба, яка опікується зняттям котів з високих дерев, з’явилася в Дніпропетровську. Послуга — платна, але в особливих випадках рятувальники можуть грошей і не взяти. 
— Коли я вже підбираюся до кота, то намагаюся з ним поговорити, привернути до себе, — поділився таємницями рятувальник Дмитро Махін. — Знімати тварину з дерева за холку не можна, адже кіт може розвернутися й подряпати. Беру його за задні й передні лапи й кладу в сумку зі спеціальної тканини, в якій тварина не задихнеться. Випускати кота з неї я рекомендую господарям уже вдома, щоб він знову не втік.
Найчастіше звертаються в ситуаціях, коли кіт уже пару днів сидить на дереві й люди самостійно його звідти дістати не можуть. Така тварина охочіше йде до рук, ніж та, що тільки-но залізла: вона вже втомлена, збезводнена й розуміє, що їй прагнуть допомогти.
Трапляється рятувальникам знімати одних і тих само тварин по кілька разів. 
— Деякі люди вважають, що котів не потрібно знімати з дерев, мовляв, самі злізуть, — зазначає Дмитро Махін. — Утім, це неправда, буває й таке, що тварини вмирають на деревах. Крім того, якщо поруч воронячі гнізда, то кіт може постраждати від птахів.
Дніпропетровська область.