«Батьківщина» вважає, що обласна рада має саморозпуститися.

Скандал 2 квітня на позачерговій сесії Рівненської обласної ради, коли депутати із фракції ВО «Батьківщина» замість того, щоб висловити свою позицію шляхом голосування стосовно кандидатур заступників голови облради, демонстративно залишили сесійну залу, а народний депутат України Микола Кучерук (він же голова Рівненської облорганізації цієї політсили) оголосив про перехід фракції в опозицію, схоже, не завершився. Адже 7 квітня Рівненська обласна організація партії ВО «Батьківщина» поширила заяву, в якій виклала свою позицію, що Рівненська обласна рада має саморозпуститися. Пояснює це так.

«На Рівненщині ми є свідками реваншу представників колишньої влади, які об’єдналися з тими, хто піднявся на хвилі народного протесту, але тільки щоб майже одразу зрадити довіру людей. Саме таким зрадником став Михайло Кириллов, якого за ініціативою партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Удар» рівненський Майдан висунув на посаду голови оновленої обласної ради, поставивши йому завдання: створити нову демократичну більшість», — ідеться у заяві РОО ВО «Батьківщина». У ній також звинувачують свого однопартійця М. Кириллова у його нібито «підкилимних домовленостях» із регіоналами щодо створення «старої-нової більшості» в облраді. Відтак «Батьківщина» Рівненщини закликала «депутатів, які мають честь і совість, проголосувати за рішення про саморозпуск ради».

На звернення РОО ВО «Батьківщини» відреагував і голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов, назвавши наміри народного депутата України, голови РОО ВО «Батьківщина» Миколи Кучерука ініціювати «розпуск» Рівненської обласної ради такими, що не мають під собою правового підґрунтя. А далі, посилаючись на статті Закону України «Про місцеве само-

врядування в Україні», провів для своїх ще вчорашніх соратників правовий «лікнеп»: мовляв, рада не порушувала законів та Конституції України при прийнятті рішень, а також проводила сесії у встановлені законом строки, вирішувала питання, віднесені до її відання.

Одне слово, ще вчорашні соратники привселюдно обмінялися «шпильками».

 

Рівне.