Директор Куліндорівського комбінату хлібопродуктів Володимир Березняк, зателефонувавши до приватного сільгосппідприємства «Воронівське» Комінтернівського району, запропонував його керівникові В. Бєдному:

— Знайдете часинку, Вікторе Семеновичу, завітайте, будь ласка, до нас.
В. Бєдний, знаючи, що з його підприємства туди доставлено вже понад 2 тисячі тонн зерна нового врожаю, стривожився було: невже щось не так з обліком чи, може, з якістю?
— Ні-ні, — заспокоїв його В. Березняк. — Усе в повному порядку. Просто є для вас сюрприз.
І справді сюрприз: тільки-но В. Бєдний ступив за прохідну комбінату, одразу потрапив в урочисто-святкову обстановку, — працівниці підприємства піднесли йому хліб-сіль на вишиваному рушникові. А затим
В. Березняк вручив приз — магнітолу.
— Жнива завершили, Вікторе Семеновичу, отож маєте час послухати приємну музику, — пожартував.
Хоча добре знав натуру В. Бєдного, який і зимової пори спочинку не має — все про майбутній урожай дбає. Тому й нива у нього щедро родить. Тому й найбільше зерна завіз уже на комбінат. Ось приймальники та переробники збіжжя й вирішили отак йому подякувати. Дрібниця, як то мовиться, а приємно. Тим паче що Куліндорівський комбінат хлібопродуктів — партнер і надійний, і вигідний.
— Розцінки за послуги тут для нас цілком прийнятні, — каже В. Бєдний, — зберігання тонни зерна протягом місяця обходиться в 5 гривень. До того ж комбінат гарантує високу якість зберігання збіжжя.
— Інакше не можна, — коментує те В. Березняк. — По-перше, ми зацікавлені мати якнайбільше клієнтів з поміж селян — виробників зерна. По-друге, не маємо права підводити пекарів акціонерного товариства «Одеський коровай», яким постачаємо основну частину борошна.
Що ж, авторитет розташованого на північній околиці Одеси Куліндорівського комбінату серед хліборобів справді високий. І хоча тепер багато хто воліє, щоб не витрачатися на когось, засипати зерно у власні комори, рух зерновозів на Куліндорове доволі інтенсивний. Збіжжя везуть з Комінтернівського, Іванівського, Біляївського, інших районів. Керуються тими ж критеріями, що й Віктор Бєдний. Знають, що колектив комбінату постійно дбає про підвищення якості послуг, здешевлення тарифів, вчасність і надійність розрахунків. І лабораторія тут оснащена найсучаснішим, європейського рівня обладнанням, що дає змогу точно визначити якість збіжжя й продукту переробки — борошна. Останнє не тільки має великий попит серед пекарів регіону, а й, у результаті цілого комплексу заходів, дедалі здешевлюється. А це означає, що є змога утримувати стабільними чи й здешевлювати хлібобулочні вироби.
Саме на Куліндорівському комбінаті хлібопродуктів — одному з найкращих у галузі — керівник Держкомрезерву України Володимир Куратченко вирішив у розпал жнив провести виїзне засідання колегії свого відомства. Мета — узагальнити досвід куліндорівців та поширити його на споріднені підприємства країни, зокрема — у справі модернізації виробництва, впровадженні компютерної системи аналізу зберігання зерна та підтримки температури у сховищах в межах до 10 градусів, що усуває випадки пошкодження врожаю шкідниками. А це гарантуватиме не тільки високу якість борошна для виробників хлібобулочних та макаронних виробів, а й вищу ціну продажу зерна селянами.
Одне слово, дирекція, фахівці, колектив Куліндорівського комбінату хлібопродуктів хоча й керуються у своїй діяльності, певна річ, ринковими законами, та небезоглядно. Дбають не тільки про власний, а й про партнерський інтерес: селян — з одного боку, виробників готового хліба — з другого. І, як засвідчує практика, — завжди у виграші.