Ворог порушує режим тиші на Донбасі, а відтак і Мінські домовленості, кажуть у штабі АТО і повідомляють, що за останню добу бойовики обстріляли наші позиції 25 разів. Удару зі 152-міліметрових артилерійських систем завдали по населеному пункту Авдіївка. Обстрілам піддалися і Піски та Водяне. Напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. 
Ось що розповіли українські військові безпосередньо з передової.
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Ситуація у нас істотно не змінюється. Бойовики продовжують обстрілювати селище Широкине в основному зі стрілецької зброї та гранатометів. Багато в ЗМІ неправдивої інформації стосовно бойовиків. Мовляв, вони не дають нашим військовим висунути навіть голову з укріплень. Нібито так влучно стріляють. Однак це неправда. Багато хто з них навіть уявлення про війну не має. Чекаємо наказу зачистити цей населений пункт та відсунути лінію фронту подалі від Маріуполя».
Батальйон ОУН (с. Піски):
«Троє наших бійців потрапили під роздачу в Пісках, їх поранено. Як ви знаєте, у нас «перемир’я» не припиняється ні вдень, ні вночі. В окупантів узагалі проблем з боєкомплектом немає, тому обстріли — від АГС до мін 120 — то є звичайна буденність, яку деякі волонтери і журналісти сприймають за запеклий бій. Так і пишуть: йде запеклий бій за Піски. На жаль, то є звичайні будні».
Розвідбатальйон (неподалік Дебальцевого):
«У нас більш-менш спокійно. За нашою інформацією, бойовики обстріляли населений пункт Ленінське. Окупанти постійно переміщують свою техніку. Мінські домовленості вони виконувати, схоже, не збираються. Діє багато диверсійно-розвідувальних груп, якими ми активно займаємося. Тримаємось, і перемога буде за нами».
Учора радник міністра МВС Зорян Шкіряк повідомив ЗМІ, що, незважаючи на те, що сили АТО відвели важку артилерію та зброю, наші бійці достатньо ефективно дають відсіч будь-яким спробам бойовиків прорватися по лінії південного напрямку.
«Сьогодні й справді відбувається концентрація ворожих підрозділів. Збільшується кількість важкої техніки противника. Ми повинні показати всьому світу, що чітко дотримуємося дипломатичних і міжнародних угод. Цей час потрібно використати для укріплення дипломатичних та військових позицій, — зазначив він.