Бойовики дещо зменшили провокативні обстріли наших позицій, кажуть у штабі АТО й повідомляють, що за останню добу терористи обстріляли сили АТО 16 разів. Противник із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів здебільшого вів «турбуючий» вогонь по Пісках, Опитному, Невельському. Також терористи застосовували артилерію по населеному пункту Авдіївка. Були спроби штурму і поблизу селища Старогнатівка.
Яка нині ситуація на фронті, розповіли українські військові.
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Учора (12 березня. — Авт.) бойовики увесь день лупили по наших позиціях у районі населеного пункту Широкине. Незважаючи на перемир’я, якого ми дотримуємося, терористи вели вогонь зі стрілецької зброї, АГСів та мінометів. Також працювали ворожі снайпери. Вони поранили нашого побратима. Його евакуйовано із зони активних бойових дій. Наразі він перебуває у госпіталі, його життю нічого не загрожує. Сьогодні ситуація аналогічна. Йдуть бої з використанням стрілецької зброї. Втрати терористів наразі уточнюємо».
Боєць батальйону «Дніпро-1» (с. Піски):
«У нас, як завжди, обстріли тривають. Ми вже до цього звикли. Населений пункт розташований біля Донецька. Тому бойовикам поставили завдання витіснити нас звідси. Більше додати нема чого. Втрат серед наших військових немає. Перемир’я у нас буде не скоро».
24-та механізована бригада (район Бахмутської траси):
«Бойовики активізувалися. Неспокійно було в населених пунктах Кримське та Сокільники. Ці селища обстрілювали з автоматів та кулеметів. У районі села Жолобок, зайнятого російськими військовослужбовцями, відбувся бій. Окупант лупив із мінометів, гранатометів та великокаліберної стрілецької зброї. На даний момент спокійно. Тримаємося, і перемога за нами».
Розвідбатальйон (неподалік Дебальцевого):
«На нашому напрямку стоять російські війська. Вони у повній бойовій готовності. Вчора неспокійно було на околицях Троїцького. Ворог вів вогонь із артилерійських систем. За нашою інформацією, ніхто із військових і мирних мешканців не постраждав».