За останню добу бойовики 12 разів вели вогонь по підрозділах сил АТО переважно із стрілецької зброї. Найбільша кількість інцидентів зафіксована на Донецькому напрямку. Зокрема, вночі обстріляно населені пункти Опитне, Авдіївка, Широкине та Сокільники. На Маріупольському напрямку терористи тричі застосували міномети. Таку інформацію повідомили вчора у прес-центрі АТО.
Яка нині ситуація на фронті, розповіли українські військові.
Боєць батальйону «Дніпро-1» (с. Піски):
«Обстріли не припиняються. Бойовики використовують стрілецьку зброю, кулемети різного калібру та АГС. Не гребують й мінометним обстрілом. Постійно працюють снайпери, як поодинці, так і у групах. Днями в Пісках під час виконання бойового завдання загинув наш побратим. На війні йдуть кращі. Герої не вмирають».
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Терористи обстрілюють нас в основному із стрілецької зброї та автоматичних гранатометів. З самого ранку здійснили кілька залпів з мінометів у районі населеного пункту Широкине. Також ведуть снайперський вогонь з СВД. На даний момент втрат серед наших бійців немає. Ситуація контролюється».
За інформацією радника міністра МВС Зоряна Шкіряка, ворог продовжує концентрувати важку техніку, танки, бронемашини, РСЗВ, установки ствольної артилерії та САУ на південному напрямку, зокрема, під Новоазовськом, Саханкою та в прилеглих населених пунктах.
«Кількість терористів збільшується щодня. Сили АТО міцно утримують усі свої позиції і готові в будь-який час дати жорстку відсіч агресору. Роботи по укріпленню лінії оборони Маріуполя фортифікаційними спорудами не припиняються і тривають постійно», — повідомив він на офіційній сторінці МВС.