Проект «Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях» презентували в середу у Краматорську. Заходи реалізують Програма розвитку ООН за фінансування уряду Японії у партнерстві з Кабінетом Міністрів України. Кінцева мета — відновити центри надання соціальних послуг для найбільш вразливих груп населення: дітей-сиріт, літніх людей, людей із обмеженими можливостями, хворих. Іншим завданням є підтримка місцевої влади у стратегічному плануванні поліпшення надання соціальних послуг, навчання соціальних працівників.
«Через збройний конфлікт на сході України, на жаль, велика кількість соціальних закладів змушені були виїхати з місць постійного розташування. Деякі з них ще не відновили в повному обсязі надання соціальних послуг, тому для нас украй важливо відновити роботу всіх цих закладів», — зазначив перший заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кравцов.
Програма реалізовуватиметься на території двох областей протягом цього року. Загальний бюджет становить 5 мільйонів 782 тисячі доларів США, граничний обсяг інвестицій на один проект — 200 тисяч доларів.
Значна частина цих коштів буде спрямована на модернізацію навчальних закладів: зокрема, заплановано відремонтувати школи Слов’янська, Краматорська, Добропілля, Краснолиманського району. Розглядається можливість допомоги обласному комунальному закладу «Центр матері і дитини», який переїхав до Краматорська із Макіївки.
Донецька область.