На фронті поменшало обстрілів наших позицій, кажуть у штабі АТО і повідомляють, що за останню добу терористи 11 разів хаотично вели вогонь зі стрілецької зброї по населених пунктах Опитне, Піски, Авдіївка. На Маріупольському напрямку, вже декілька тижнів поспіль, місцем протистояння є селище Широкине.
Що нині відбувається на передовій, розповіли українські військові.
Батальйон ОУН (с. Піски):

«Наразі ситуація в Пісках така: позиції ворога розташовані дуже близько, їх видно неозброєним оком. Вони часто засилають диверсійно-розвідувальні групи, намагаються нам псувати нерви. Режиму тиші в Пісках немає, бойовики постійно обстрілюють нас з 80- і 120-міліметрових мінометів та стрілецької зброї».
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Противником триває активна повітряна розвідка. Сьогодні бойовики здійснили обстріл зі стрілецької зброї наших позицій, що розташовані в районі населених пунктів Чермалик та Широкине. Незважаючи на спроби окремих бандформувань розв’язати збройне протистояння, наші військовослужбовці вогонь відкривають тільки у відповідь і лише у випадках прямої загрози своєму життю».
Розвідбатальйон (неподалік Дебальцевого):
«У нас спокійно. Однак ворог, схоже, активно готується до наступу. Спостерігаємо накопичення їхньої бойової техніки — танків, БМП, ЗРК типу «Стріла-10М» та ін. Більше додати нема чого. І ми тут не спимо. Готуємося до відбиття атак».
У свою чергу блогер Олег Ярчук на своїй персональній сторінці повідомив, що в районі Дебальцевого українські партизани ліквідували підрозділ російських військових залізничників, які відновлювали дебальцівський залізничний вузол. «Їх атакувала невідома розвідувально-диверсійна група. Після атаки зв’язок з підрозділом військових залізничників з Брянська втрачено. Втрати особового складу і техніки уточнюються. У район інциденту спішно направлений каральний загін російського спецназу із 346-ї окремої бригади спецпризначення», — написав він.