Релігійні організації, статути яких зареєстровані у встановленому законом порядку, звільнять від оподаткування нерухомості. Відповідні зміни до Податкового кодексу Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту ухвалити за основу та в цілому.
Під час обговорення документа народні депутати висловили зауваження щодо звільнення від оподаткування житлової нерухомості, яка належить релігійним організаціям. З метою недопущення зловживань зі сплатою податку парламентарії запропонували внести до законопроекту поправки, що передбачатимуть звільнення від оподаткування об’єктів нерухомості, які використовуються виключно для проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій.
Комітет пропонує пункт 1 розділу І законопроекту доповнити абзацом такого змісту: «об’єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій».

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.