Весна — найочікуваніша пора року. І якщо за календарем вона врешті прийшла, то весну в українській економіці чекаємо досі. І хоча навіть депутати з коаліції в кулуарах погоджуються, що боротьба з корупцією, контрабандою, тіньовими поборами підприємств силовиками — набагато важливіший фронт робіт, аніж обраний урядом — шляхом «затягування пасків» бюджетників, пенсіонерів і легального бізнесу, й надалі затягуємо їх. Про те, які кроки зі стабілізації економіки на часі, читайте у березневому числі парламентського видання «Віче».
Відчуваємо досі й уплив «російської весни». Слова Путіна на саміті НАТО в Бухаресті 2008 року про те, що Україна — це навіть не держава, сприйняли як чорний гумор, недоречну погрозу, а дехто — як журналістську побрехеньку. Тоді нікому не могло спасти на думку, що Росія нападе на Україну. А в Москві, переконують журналісти «Віча», вже працювала машина з дестабілізації ситуації в нашій державі. Докладніше про це — у статті Рити Марищенко «Ошукані Мінськом».
Призовна тематика є, без перебільшення, однією з найпопулярніших у засобах масової інформації. Однак аматорський підхід у висвітленні процесу укомплектування, важливою складовою якого є призов на строкову військову службу, формує спотворену суспільну думку щодо військового обов’язку. Березневе число журналу Верховної Ради України «Віче» висвітлює всі аспекти призовної кампанії, із сумом констатуючи, що вона є дзеркалом багаторічної руйнації армії.
Чи може серйозна політична діяльність «уживатися» з поетичною творчістю? Стаття Ярослава Голобородька «Ліричний простір політика» розповість про нову збірку поезій Олександра Мороза, без якого неможливо уявити український політичний процес порубіжжя XX—XXІ століть. Доповнить мистецький блок парламентського видання інтерв’ю Ольги Клейменової з видатним співаком, режисером, педагогом Дмитром Гнатюком, котрий 28 березня відзначає 90-річчя. Від Олександра Бакуменка, лауреата літературно-мистецької премії імені Івана Нечуя-Левицького, дізнаєтеся про листування його батька з Максимом Рильським.
У рубриці «Юридична консультація» в березневому числі «Віча» адвокат Олексій Палій досліджує питання захисту права власності на нерухомість у Криму. Довідаєтеся зі сторінок журналу й про головну суперечність Конституції України, особливості менталітету мешканців Донбасу, поняття «гібридна війна», знайдете відповідь на запитання про подальшу долю банків і гривні та на власні очі побачите експонати всеукраїнської виставки «Сучасне «мистецтво вогню» України».
Замовляйте журнал у редакції (тел. 044-235-79-58) або передплачуйте на пошті. Індекс 74254. 14 грн. 10 коп. на місяць.
Вічаймося!