Український парламент та уряд докладають максимум зусиль до проведення судової та податкової реформ, а також дерегуляції економіки і реформування сфери надання адміністративних послуг. Це сприятиме створенню умов для успішного розвитку бізнесу в нашій державі. На цьому наголосила учора заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд під час зустрічі з Президентом групи міжпарламентських зв’язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Чжонг Сік (на знімку).
«Нам важливо продемонструвати суспільству і міжнародній спільноті, що бізнес в Україні може успішно розвиватися, і влада усуває корупційну складову, яка заважає цьому процесу, — наголосила Оксана Сироїд. — Одна з найважливіших реформ — судова — гарантуватиме захист власності та інвестицій». Заступник глави нашого законодавчого органу висловила вдячність парламенту та уряду Республіки Корея за «підтримку в обстоюванні територіальної цілісності та суверенітету нашої країни» на міжнародній арені.
Пан Чо Чжонг Сік повідомив, що очолювана ним група міжпарламентських зв’язків привезла 50 тисяч доларів допомоги для лікування бійців АТО в одному з українських військових шпиталів. О. Сироїд висловила щиру вдячність за такий вчинок, високо оцінивши допомогу. Високий гість передав Голові Верховної Ради Володимиру Гройсману запрошення відвідати Республіку Корея з візитом.
Заступник Голови Верховної Ради і Президент групи міжпарламентських зв’язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея високо оцінили рівень двосторонніх взаємин, зокрема, їх парламентської складової, і висловили думку про перспективність надання нового імпульсу співробітництву у сфері АПК, енергетичній та аерокосмічній галузях, інфраструктурних проектах. У цьому контексті О. Сироїд заявила про необхідність законодавчого забезпечення розвитку співпраці, зазначивши, що «рушіями міждержавного співробітництва є міжпарламентські групи дружби». «Відстань — не перешкода для економічного співробітництва та залучення інвестицій», — сказала вона, додавши: аби співпраця була ефективною, її варто забезпечити на законодавчому рівні, зокрема, у частині створення умов для залучення і захисту інвестицій.
О. Сироїд високо оцінила внесок представників корейської діаспори, які проживають на території України, в розвиток нашої держави. Сторони висловили думку про доцільність створення в нас асоціації для захисту інтересів корейських інвесторів. Водночас пан Чо Чжонг Сік зазначив, що наша країна має великий потенціал для успішного розвитку.


Прес-служба Верховної Ради України.

 

 

 


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.