Терористи намагалися прорватися до опорних пунктів сил АТО. Після інтенсивного бою противник ретирувався. Протягом останньої доби (дані на ранок 24 березня) найбільш напружена ситуація зберігалася в районі Авдіївки.
За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», гібриди неодноразово гатили по наших позиціях із 120-мм мінометів, тричі зафіксовано вогонь із танків, один раз бойовиками було завдано вогневого удару 122-мм артилерією. Також вони намагалися прорватися в стик між двома опорними пунктами сил АТО: не вдалося.
Російсько-терористичні угруповання не залишають без уваги й Широкине, обстрілюючи населений пункт, щоб змусити відійти зі своїх позицій передові підрозділи українських військ, що закріпилися в західній частині селища. Застосовується метод «обстріл-відхід»... Також, за інформацією групи «ІС», упродовж доби бойовики тричі завдавали ударів зі стрілецького і важкого піхотного озброєння, включаючи великокаліберні кулемети й гранатомети, по н. п. Піски.
Як повідомляє координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук, бойовики продовжують нарощувати сили і техніку практично по всій зоні АТО. А в «навчальному центрі» в районі Луганського аеропорту терористи вдосконалюють «навички», проводячи тактичні навчання з бойовою стрільбою під керівництвом інструкторів із РФ та із залученням бронетехніки.
Ескалація ситуації на Донбасі можлива вже в найближчі тижні. Такого висновку дійшли аналітики Міжнародного центру перспективних досліджень, опираючись на низку фактів. Аргументами для такого сценарію, зокрема, послужило:
— нарощування російсько-терористичних угруповань по всій лінії фронту (за оцінками експертів, нині там налічується 35—40 тис. бойовиків, з яких — до 10 тисяч — російські військові);
— активні дії на Маріупольському, Донецькому і Луганському напрямках (часті обстріли Широкиного, Авдіївки, Станиці Луганської);
— продовження курсу Кремля на підвищення ставок у протистоянні з Заходом (презентація російського фільму з одкровеннями Путіна «Крим. Повернення на Батьківщину», наказ привести в бойову готовність Північний флот і т. д.);
— пропагандистська значимість для Кремля символізму 70-річчя Дня перемоги;
— сприятливі умови для диверсійних дій з приходом весни.
Доказом початку здійснення цього сценарію аналітики вважають недавню критику міністра закордонних справ Росії Лаврова прийнятих нашим парламентом змін до закону, що стосується самоврядування окремих районів Донецької і Луганської областей. А також заяви глашатая Путіна про нібито отримані сигнали від «ДНР»/«ЛНР» про небезпеку зриву Мінських домовленостей.