Під час виїзного засідання у Львові (на знімку) Комітет Верховної Ради України з питань транспорту підтримав ініціативу облдержадміністрації про передачу частини регіональних доріг в обласне підпорядкування.
У Львівській області погані дороги стримують розвиток всього господарства, у тому числі й притік інвестицій. Довжина місцевих доріг — понад 6,5 тисячі кілометрів — найбільша в Україні. Тому голова Львівської ОДА Олег Синютка запропонував передати територіальні дороги для їх належного ремонту та утримання в підпорядкування області. А для цього необхідно перерозподілити фінансовий ресурс, бо довжина доріг місцевого значення зросте на 822 кілометри.
По-перше, для збільшення відрахувань до місцевих бюджетів на ремонт цих доріг необхідно змінити систему оподаткування. Зокрема, щодо надходження податку з продажу пального, адже є території, де немає АЗС.
По-друге, слід передбачити субвенцію обласному бюджету майже 87 відсотків від суми акцизного збору та в’їзного мита на нафтопродукти, транспортні засоби, які надходять до держбюджету із Львівщини.
Парламентський комітет також підтримав оптимізацію структури ДП «Львівський автодор», скоротивши число філій з 20 до 11.

Львів.

Фото Ігоря СЕНКАЛЬСЬКОГО.