Спецоперацію із затримання небезпечного диверсанта провели у п’ятницю в Маріуполі співробітники спецпідрозділу «Сокіл» та бійці Національної гвардії України. Місцевого мешканця Миколу Гриненка, який входив до злочинної диверсійної групи, причетної до підготовки і скоєння терактів у Маріуполі, підозрювали у вбивстві міліціонера спецпідрозділу «Сокіл» та пораненні ще двох правоохоронців 23 лютого. Пошуки зловмисника тривали протягом місяця, а за інформацію про його місце перебування міліція обіцяла винагороду в 100 тисяч гривень.
Операція із затримання проходила в Іллічівському районі міста. «Підозрюваний намагався залишити своє укриття в жіночому вбранні. Коли зрозумів, що будинок оточено, покінчив життя самогубством, вистреливши собі в голову», — повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.
Призначено експертизу щодо підтвердження особи фігуранта справи, на місці працює слідчо-оперативна група райвідділу міліції.
Тим часом є інформація і в іншій резонансній справі: затримано водія автобуса Артемівськ — Горлівка, який наїхав на міну. Внаслідок трагедії загинули четверо осіб і ще 21 дістала поранення, сам винуватець не постраждав. Слідство кваліфікує дії водія як вбивство двох і більше осіб через необережність. Санкція відповідної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.
У лікарні Артемівська наразі залишаються вісім потерпілих, інші після обстеження і надання необхідної допомоги повернулися додому. Голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко зазначив: «Автобус не повинен був їхати в об’їзд блокпоста. Він пізно виїхав і прибув до «нульового» блокпоста, коли там уже діяла комендантська година». За словами очільника області, саме пасажири наполягли, аби водій поїхав полем в об’їзд контрольно-пропускного пункту. Крім міліції, розслідування причин і обставин аварії проводить штаб АТО.

Донецька область.