Наші читачі знають про новий депозит Ощадбанку на ймення «Писанка». Але вони ще не відають про сенсаційну квітневу акцію Нацбанку під назвою «Плавка».
Пам’ятаєте, як нещодавно керівник НБУ В. Гонтарева заспокоювала розбурханих доларом, євро та японською ієною своїх громадян: «Головним у нашій монетарній політиці стане використання гнучкого обмінного курсу, тому що тільки ПЛАВАЮЧИЙ обмінний курс є протидією зовнішнім викликам і шокам».
Так от, зрозумівши нарешті, що 27 гривень за долар — це справжній виклик не лише бургеру з «Макдональдса», а й шок для буханця «Українського», не кажучи вже про батон, НБУ зважився на безпрецедентний крок! Із 1 квітня курс долара в акції «Плавка» плаватиме в межах 8,50—10,50 гривні. І, звісно, всі бажаючі, котрі заздалегідь запишуться за телефонами в НБУ: 230-19-60 та 253-01-80, зможуть обміняти гривню за вигідним курсом у будь-якому найближчому для себе банку. Головне, назвати свої паспортні дані, ідентифікаційний код та суму, яку хочете обміняти.
Тут, правда, злі язики до цієї гуманно-монетарної акції «Плавка» встигли причепити слово: Гонтаревої. 
— Як на мене, ці «Плавки», нехай хоч і «шортами» її назвуть, аби тільки знову не обдурили, — так прокоментував цю сенсаційну новину від НБУ наш читач-додзвонювач із Житомира Іван К.
Отож ще раз нагадуємо телефони акції НБУ — «Плавка»: 230-19-60 та 253-01-80.