Днями в столичному торговельно-розважальному комплексі «Більшовик» відбулося нагородження переможців VІ Всеукраїнського конкурсу карикатур та відкриття виставки найкращих робіт на тему «Встати, суд іде!».
За визначенням, справедливий суд — це юридичні процедури, що дають змогу встановити істину. Хтось, можливо, вірить, що наш суд саме такий, а карикатуристи — точно ні. Це підтверджують подані на конкурс майже 250 робіт від 45 авторів. Усі роботи розглядало журі, до якого ввійшли Віталій Суддя (заступник головного редактора «Голосу України»), Наталя Петрова (заступник керівника проекту «Справедливе правосуддя» агентства США з міжнародного розвитку USAІD), Анна Ющенко (юрист Української Гельсінської спілки з прав людини), Ірина Гончарова (оглядач газети «Юридична практика»), Петро Варишко (член Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів) та голова журі Костянтин Казанчев — голова правління Асоціації карикатуристів України.
Суд присяжних визначив винуватців та у вигляді покарань видав їм грошові нагороди: 1 премія — Віктор Голуб (м. Здолбунів), 2 премія — Олексій Кустовський (м. Вишневе), 3 премія — Олександро Дубовський (м. Дніпропетровськ), а також багато спеціальних та заохочувальних призів і відзнак.

На знімку: організатор конкурсу Костянтин Казанчев (ліворуч) із нашим колегою Олексієм Кустовським, володарем другої премії.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.