«Зелений» ринок, що в центрі Ужгорода, — вважається справжнім барометром попиту і пропозицій, миттєво реагує на всі зміни. Нині він після стрибка цін усередині третьої декади лютого, коли був наполовину порожній, все-таки оживає. Покупців з кожним днем більшає, оскільки через два дні католицький, а потім — і православний та греко-католицький Великдень.
«Скажу відверто: ситуація залишається майже такою, як і місяць тому. Трохи «впало» борошно — уже не 20, а 11—12 гривень. Ледь-ледь на деякі види продукції намітилися знижки. Але невеликі. Очевидно, це пов’язане з підготовкою до Великодня і нестійким курсом гривні. Продавці не знають, що і як буде далі, — оцінює стан справ статист-обліковець Ужгородського міськспоживтовариства Анна Лутак. — Приміром, м’ясо свинини коштує 65—70 гривень, телятина (м’якоть) — 110, з кісткою — 90—95 грн. Молоко — 10, сметана — 35. Олія соняшникова 30—35, буряк — 6—7, морква — 8, цукор — 15—18, картопля — 4—5 гривень. А ось капуста й справді «шаленіє» — вже правлять до 10 гривень за кілограм, цибуля — 8 гривень».
Хліб із борошна вищого гатунку в Ужгороді коштує 10—12, житньо-пшеничний — 9,25—9,50, борошно в/г — 11—15, макарони — 16—19, крупа гречана — 25—30, яйця курячі (десяток, залежно від категорії) — 16—18, рис —30—35 грн.
Любителям сала доводиться викладати за кіло 35—40 грн., за огірки свіжі — 30—33, масло вершкове (72,5%) — 70—75 у товаровиробника, а домашнє — 100—110, яблука вітчизняні — 14 грн.

Ужгород.