977 випадків захворювання гепатитом А було зафіксовано на Дніпропетровщині торік. У попередньому році таких випадків було лише 167. Річний показник утроє перевищив середній рівень по Україні. Більшість захворілих — діти і підлітки до 17 років. Про це повідомив журналістам начальник Головного управління Держсан-
епідслужби в області Андрій Кондратьєв.
Серед «досягнень» нинішнього року — НП у гірничому університеті. Із 29 січня по 
5 лютого надійшли екстрені повідомлення про те, що гепатит А виявлено в чотирьох студентів, які повернулися із санаторію в Івано-Франківській області. Ще один студент занедужав контактно в гуртожитку. За даним фактом проводиться епідеміологічне розслідування, виявлено низку порушень.
— Надійшло вже 12 екстрених повідомлень про захворювання коростою студентів-іноземців міжнародного факультету №1 Дніпропетровської медичної академії. Троє з них перебувають у профілакторії, решта — орендують квартири, — розповів Андрій Кондратьєв. — За даним фактом проводиться епідеміологічне розслідування, вживаються заходи, щоб припинити подальше поширення захворювання.

ФОТОФАКТ

П’яте відділення гемодіалізу відкрито на Дніпропетровщині на базі Павлоградської лікарні №4. Завдяки цьому десяткам жителів прилеглих районів більше не потрібно по кілька разів на тиждень їздити до обласного центру на процедуру. Відділення відкрито на принципах приватно-державного партнерства. За 4,3 мільйона гривень було виконано капітальний ремонт приміщень, установлено систему водоочищення та шість апаратів «штучної нирки» 
(на знімку).

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби ОДА.