Учора в столиці на Майдані Незалежності активісти громадських організацій провели вуличну акцію-флешмоб «Безхабарна наклейка — водію». Основна мета заходу — поінформувати українців про важливість подолання корупції на автошляхах країни.

 

 

«Чи варто нам боротися з хабарництвом на дорогах? Однозначно, що так! Якщо хочемо отримати безпечний рух та змінити нашу країну. Оскільки кожного року на дорогах гине більше людей, аніж військових в зоні АТО за весь час її проведення. Для порівняння: в країнах західної Європи кількість смертей на дорозі втричі менша», — зазначив один із організаторів акції, голова громадської організації «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів» Сергій Гула.
За його словами, днями начальник Управління МВС України у Хмельницькій області підписав декларацію безхабарності та долучився до національного руху «НІ ХАБАРНИЦТВУ!». «Так, безперечно, повинен вчинити кожен, хто носить погони. Публічно засвідчити свою чесну позицію, що я на своєму службовому місці не беру і не даю хабарі, — це сміливо та гідно, — підсумував він.
В рамках акції активісти провели також театралізоване дійство із врученням інспектору великої «безхабарної гривні» та його арешт за незаконні корупційні дії.
Олександр ПЕКНИЙ.