Красногорівка — місто-мішень для російсько-терористичних військ. Час від часу його піддають хаотичним обстрілам з мінометів. Цей вогонь перетворює життя цивільних мешканців на нестерпний жах. Вижити в критичній обстановці допомагають військові. Офіцери цивільно-військового співробітництва організовують доставку в місто продуктових наборів, свіжого хліба та теплого одягу.
— Сьогодні ми з волонтерами привезли сюди 1000 буханок хліба, мікроавтобус з продуктами та теплими речами, — розповідає офіцер групи цивільно-військового співробітництва. — Намагаємося надавати допомогу з періодичністю не менш як раз на тиждень. Також обов’язково спілкуємося з місцевими жителями. Занотовуємо усі проблеми, відповідаємо на питання. Люди вже добре знають нас і наші справи, довіряють нам. Ось зараз оновили список людей, які самі не здатні пересуватися через хвороби. Будемо адресно доставляти їм ще й медикаменти.
Ще одна проблема, що загострюється в Красногорівці, — нагромадження сміття. Комунальні служби не ризикують вивозити його з міста, що обстрілюється. Військові планують очистити місто разом з громадою.
— Ми надаватимемо вантажні автомобілі, в які мешканці зможуть зібрати сміття з вулиць, — кажуть офіцери цивільно-військового співробітництва. — Важливо не допустити екологічного лиха та епідемій.

Фото надано автором.