А ми влаштували великий суботник! Мешканці селища міського типу Ворзель прибрали не лише прибудинкові території, а й захаращені рекреаційні зони. Особливо цікаво захід пройшов на нашій вулиці. Організатором весняного прибирання стала Марина Гончар із сином Миколкою. Обов’язки розподілили між усіма присутніми: і дорослими, і малими. Важчу роботу з копання та ґрунтової підсипки довірили чоловікам,  посадку кущів — прекрасній половині.
А діти прибирали територію. При цьому гралися й змагалися. За лічені хвилини команди хлопців та дівчат наввипередки зібрали й винесли каміння та сміття, прибрали торішнє листя, потім обкопали дерева, а після цього заходилися майструвати шпаківні. За півтори години дітлахи зробили чотири кольорові пташині хатинки. Розфарбували їх на свій розсуд і виставили на оцінку «суворого» журі. Батьки роботу оцінили й дійшли висновку, що всі учасники змагання заслужили на почесне перше місце. Моя 6-річна сестричка Марійка вручала всім дітям призи за активну й хорошу роботу.
Враження від проведеної толоки в усіх залишилися позитивні, зголосилися зібратися й наступної суботи, щоб свою прибудинкову територію зробити кращою, а ще — щоб було весело!

Софія ГУБЕНКО (12 років).
Фото автора.