На державному підприємстві «Антонов» у Києві урочисто представили новий літак Ан-178. Його спроектували та побудували за рекордні три роки. Ан-178 розроблений на базі пасажирського Ан-158. Проте транспортна версія його відрізняється формою фюзеляжу і наявністю рампи для завантаження і вивантаження габаритних об’єктів.
Літак здатен підняти у повітря 18 тонн, розвивати швидкість понад 800 кілометрів за годину, а злітати може навіть з ґрунтових майданчиків. Тож транспортну крилату машину можуть використовувати як для військових цілей, так і для цивільних потреб. За інформацією керівництва «Антонова», вже 7 травня можуть розпочатись випробування нового літака. Одразу ж під час церемонії машину було передано льотчикам-випробувачам. Літак також готуються представити на авіасалоні у французькому Ле Бурже, який традиційно проходить там влітку.
Ну а поки що на урочистій церемонії були присутні декілька тисяч робітників підприємства, його керівництво, а також представники української і столичної влади. Вони високо оцінили працю підприємства, і як зауважив, зокрема, столичний міський голова Віталій Кличко, створення і продаж на світовому ринку нового літака Ан-178 буде кроком уперед нашої економіки і значним кроком у євроінтеграційному напрямку України.

На знімку: заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Руслан Корж, київський міський голова Віталій Кличко, президент — генеральний конструктор ДП «Антонов» Дмитро Ківа.

Фото ДП «Антонов».