За вікном — теплий травень, стовпчик термометра перетинає 20-градусну позначку, а до новенької споруди, що у мікрорайоні Леваневського у Білій Церкві, поспішають дітлахи з ковзанами та ключками. Тут, на місцевій «Льодовій арені» (на знімку), триває зимовий сезон.

 

 

 


— З відкриттям арени, зведеної за державною програмою розвитку хокею в Україні, було створено ДЮСШ, — розповідає директор спортивного закладу В’ячеслав Веред (на знімку праворуч). — Сьогодні в ній виховуються майже 300 хлопчиків та дівчаток, які займаються у секціях хокею та фігурного катання. Тренерами працюють і київські фахівці, і білоцерківські. «Льодову арену» передано на баланс міста, яке фінансує основну статтю видатків — оплату електроенергії. Це чималенька сума, адже щомісяця на підтримання необхідної температури йде від 60 до 70 тисяч кіловат.
За словами директора, арена живе не лише тренуваннями (на знімку внизу), а й постійними турнірами різного рангу. Один з найпрестижніших — новорічний — традиційно проводять під егідою міського голови Василя Савчука. Є у Білій Церкві і хокейний клуб — «Білий Барс». У минулорічному сезоні він став срібним призером чемпіонату України.

 


— Сезон плануємо завершити великим хокейним турніром, присвяченим Дню Перемоги. Для участі у ньому чекаємо на «Льодовій арені» клуби «Донбас», київські «Сокіл» і «Крижинка», вінницький «Патріот», і, звичайно, наш «Білий Барс», — резюмував В’ячеслав Веред.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.