Нещодавно в Рахівському районному Будинку культури за сприяння народного депутата Василя Петьовки відбувся VІІІ щорічний районний дитячий фестиваль-конкурс естрадної пісні «Над Тисою» (на знімку). Його мета — виявляти обдарованих дітей, підвищувати художній рівень юних виконавців, культурно-естетичне виховання та популяризувати українське естрадне мистецтво серед дітей та молоді.

 

 

У конкурсі змагався 51 учасник віком від шести до сімнадцяти років, повідомляє прес-служба народного депутата. Виступи оцінювало досвідчене та компетентне журі у складі фахівців вокального мистецтва. Особливу увагу судді звертали на музичне оформлення твору, вокальні дані, складність обраної композиції та виконання.
Кожен із виступів юних співаків вирізнявся особливою манерою виконання та вмінням триматися на сцені. У піснях звучала тематика рідного краю та України, щасливого дитинства і дружби.
Конкурсна програма поділялася на три вікові групи. У старшій переможцями стали: Вікторія Веклюк, Ніколетта Мельничук і Тетяна Жупник. Кращими у середній групі були Іванка Ролюк, Евеліна Думен, Вікторія Кудрич, а в молодшій призерами стали Вероніка Турок, Софія Курильцьо та Ванесса Ігнатко. Гран-прі фестивалю з піснею «О, моя святая Україно!» отримала Анастасія Нечепоренко.
Глядачі були захоплені виконавською майстерністю юних співаків Рахівщини. У кожному творі відчувався професійний хист та старанність. Надзвичайна атмосфера конкурсу, щирість та відвертість обдарованих дітей надовго залишаться в серцях гостей фестивалю. Усі переможці, окрім грамот, отримали й цінні подарунки, які від імені народного депутата Василя Петьовки вручив голова районної ради Михайло Фірка. А ще раніше актори Закарпатського обласного театру драми та комедії з Мукачевого також за підтримки Василя Петьовки безплатно презентували маленьким глядачам селищ Великий Бичків і Ясіня та Рахова повчальну музичну п’єсу-казку «Фізкультура для Баби-Яги».
Закарпатська область. 


Фото надане прес-службою народного депутата.