Перший орден Марії-Терезії, знаної своїми успішними реформами австрійської імператорки біля її пам’ятника у приватному скверику Ужгорода, що біля кафедрального собору, вручили керівниці студії сучасного танцю «Бліц» Олені Камінській.

Відзнаку, засновану родиною меценатів Панових, вручили міністр освіти і науки України Сергій Квіт та ініціатор ідеї Ален Панов. За словами останнього, відзнаку вручатимуть тим ужгородцям, які своєю подвижницькою працею приноситимуть славу древньому місту. Він також додав, що громадянський рух «Ренесанс Ужгорода» організували люди, котрі хочуть бачити своє місто європейським за духом, щодалі гарнішим і комфортнішим для життя.
— Приємно взяти участь у такій події, — зазначив Сергій Квіт. — Я сам народився в Ужгороді, а моя донька хрестилася у цьому кафедральному соборі. Тому це місто знаменне для мене.
Ален Панов повідомив: щороку буде визначатися один кавалер ордена Марії-Терезії і щороку цей кавалер буде долучатися до людей, які братимуть участь у відборі переможця наступного року.
Нагороджена Олена Камінська щиро подякувала за визнання. До речі, «Бліц», яким уже чверть століття вона керує, відомий як в Україні, так і за рубежем, брав участь у міжнародних фестивалях та конкурсах.
Ужгород.

 


На знімку: після вручення відзнаки міністр Сергій Квіт (праворуч), Олена Камінська і Ален Панов (ліворуч).


Фото автора.