— Купіть сало, — припрошує симпатична продавщиця на Центральному ринку Луцька. — Прошу 30 гривень за кілограм, а вам віддам за 25. Попереду вихідні, ніяк не можу розпродати...
Сала на прилавках не так вже й багато, але люди не поспішають купувати. Всі з острахом чекають комунальних платіжок, ось і економлять на харчах. Ціни кусаються. Це не про сало. Яблука наприклад, коштують 22—25 гривень за кілограм (торік цієї ж пори — 8). Коли таке було на Волині?! Та й довіри до цих яблук небагато. Всі імпортні, щедро оброблені хімікатами. Дитині купувати страшно, а собі — дорого. Також зросла вартість м’яса: кілограм свинячої шинки коштує 70, телячої — 85 гривень. Сметана сепараторна — 38 гривень, сир із незбираного молока, тобто жирний — 34, а саме молоко — 8 гривень за літр. Риба теж дорога: кілограм коропа коштує 40 гривень. Десяток фабричних яєць — 13—14 гривень. Картопля відносно дешева — 3—4 гривні, але ніхто її не хапає. Пропозиція перевищує попит. Те саме і з морквою, столовими буряками — коштують, як і «другий хліб». Цукор продають по 12, борошно — 9—10 гривень за кілограм. Убік тепличних овочів навіть не дивлюся: помідори — 45—50 гривень, огірки (залежно від сорту і розмірів) — 25—40 гривень. Найдешевші рання капуста і редиска — 20 гривень. Мед — по 80 гривень за кілограм, торік просили в півтора разу менше. А зарплат нікому не додали. Ось і викручуйся.
Волинська область.