Завтра поляки поставлять крапку в президентських перегонах. Вирішальна битва точитиметься між діючим президентом Броніславом Коморовським та депутатом Європарламенту Анджеєм Дудою — кандидатом від партії «Право і справедливість», що з 2007 року перебуває в опозиції до партії влади Громадянська платформа.

Проте суть вибору проходитиме не лише по лінії партійного водорозділу. Виборець вимагав від обох кандидатів відповіді на запитання, що турбують суспільство, зокрема, щодо можливостей зниження пенсійного віку, зменшення податкового тиску, підтримки національного виробника, зміни системи виборів до парламенту з пропорційної на мажоритарну. На другий план відійшли питання зовнішньої політики, які були чи не головним «коником» кампанії перед першим туром. Загалом у питаннях підтримки України позиція обох кандидатів не змінилася. Однак у риториці А. Дуди з’явився новий штришок — обіцянка «зайняти рішучу позицію» у взаєминах з офіційним Києвом стосовно «неприпустимості прославляння УПА», «якщо Україна хотітиме мати з нами добрі відносини».
Більшість політологів одностайні: шанси обох кандидатів майже рівні, а перевага Б. Коморовського за результатами теледебатів ще нічого не означає — все залежатиме від мобілізації його прихильників, бо електорат А. Дуди настроєний рішуче, й такої мобілізації не потребує.