З 29 травня по 1 червня киян і гостей столиці запрошують на святкування «Дня Києва на Софії». 


На всіх небайдужих чекають масовий танцювальний флешмоб з кольоровими парасольками, виступ хору «Благовіст», вечірній кінопоказ просто неба. Також варто відвідати світлове шоу та виступ «РадіоБенду Олександра Фокіна», концерт дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик» тощо. 


Вперше в центрі столиці відбудеться Всеукраїнський фестиваль бального танцю «Подаруй Києву вальс». Як зазначають організатори з мистецького проекту Folk Ukraіne, дев’ять тисяч пар боролися за те, щоб завальсувати у День Києва. 


Заступник голови КМДА Ганна Старостенко зазначає, що культурні та спортивні заходи відбуватимуться в кожному районі столиці. Так, фестиваль «Pro місто» з 30 травня по 1 червня проходитиме у парку Пушкіна. Під час його проведення відбудуться презентації та виставка проектів міського розвитку від влади та громадськості. За їх результатами журі визначить переможця від громадськості, який отримає 200 тис. грн на реалізацію свого проекту. 


А на Хрещатику 1 червня вкотре відбудеться «Пробіг під каштанами», сімейний чемпіонат з усіх видів спорту та інші спортивні змагання. 30 та 31 травня можно безплатно відвідати виставку квітів у Печерському ландшафтному парку та концертні програми на Співочому полі.