Справу затягують клопотаннями

28 травня у Київському районному суді Полтави нарешті стартувало підготовче засідання процесу за звинуваченням Геннадія Кернеса та двох його охоронців. Воно почалося за безпрецедентних заходів безпеки і з клопотання одного з адвокатів пана Кернеса, котрий заявив про необхідність відводу представника державного обвинувачення — прокурора Олександра Ганілова.

Обговорення першого клопотання та прийняття рішення суддею Андрієм Антоновим із виходом останнього в нарадчу кімнату тривало більше години. Зрештою воно було відхилене судом без права на оскарження ухвали. Однак таке само клопотання про відвід прокурора Ганілова, мотивуючи його новими обставинами, одразу заявив інший адвокат, потім — ще один... Кожне з них потребувало дотримання згаданої вище процедури...
Після того як судом було відхилено всі заявлені клопотання стосовно відводу прокурора, захисники Геннадія Кернеса та двох його охоронців заявили, що вони й досі не ознайомилися з матеріалами кримінального провадження у повному обсязі, тому потребують перерви. Це прохання після більш як п’ятигодинних слухань суд задовольнив. Суддя відклав засідання до 3 липня.

Полтава.

 

 

Під час слухання справи у Київському районному суді Полтави.

Фото автора.