Із 52 станцій київського метрополітену лише шість є легко доступними для інвалідів-колясочників, ще 16 — для літніх людей (зважаючи на кількість сходинок). У батьків із дитячими візочками не повинні виникати проблеми на 44 станціях. Це — результати моніторингу доступності київської підземки, проведеного командою проекту «Метро для всіх». Усі дані про наявність ліфтів, підйомників і навіть кількість сходинок на станціях та на підходах до них зібрано в інтерактивну мапу, розміщену на сайті «Метро для всіх». Крім того, однойменний додаток можна безплатно скачати і на сучасний телефон чи планшет.

— Завдяки використанню додатка «Метро для всіх» людина, яка пересувається у інвалідному візку, може ввести початкову станцію метро і побачити на екрані свого мобільного телефону всі перешкоди, що можуть виникнути на її маршруті, наявність сходів, пандусів, ескалаторів, ліфтів і турнікетів, — пояснив заступник гендиректора Київського інвестиційного агентства, радник київського міського голови Юрій Назаров.
Дослідження доступності станцій підземки для маломобільних груп населення показало: тест на безбар’єрність не пройдено. «На 9 станціях працюють ліфти. Утім, на деяких з них (наприклад, на «Червоному хуторі», «Вирлиця») вони доступні не для всіх інвалідів-колясочників, адже для доступу у ліфтовий хол потрібно подолати вузькі двері (деякі візки просто не проходять за габаритами). Окрім ліфтів, безбар’єрність київського метрополітену покликані забезпечити підйомні платформи, встановлені на 7 станціях. На станції «Майдан Незалежності» такі платформи встановлені на 4 виходах з підземних переходів, але розміщені на них кнопки виклику не працюють. Тому і скористатися платформами за призначенням неможливо», — йдеться у звіті. Всі ці дані відображено на інтерактивній мапі. Розробники сподіваються, це допоможе громадянам із певними фізичними вадами краще планувати своє пересування містом.