Дві тисячі хлопців і дівчат прийняли у суботу присягу на Софійській площі. Як повідомили у прес-службі МВС, на першу 12-годинну зміну заступили 200 машин — у кожній по два поліцейські. Ще 100 осіб несли службу як піший патруль.

«Перше нічне патрулювання минуло успішно. Наприклад, були затримані двоє зловмисників, які відкрутили колеса автомобіля. Наряд приїхав за три хвилини. Серед інших затриманих були й ті, хто при собі мав вогнепальну зброю. Також патрулі зареєстрували 15 ДТП», — підбив учора перші підсумки роботи вартових доріг речник МВС Артем Шевченко.
Утім, у соцмережах кияни уже розповідають про недоліки в роботі інспекторів. Нібито патрулі невміло оформлювали дорожньо-транспортні пригоди. Також виникає багато питань у користувачів стосовно законності даної служби.
За словами заступника міністра внутрішніх справ України Екатерини Згуладзе, патрульні поліцейські вийшли на службу поки що в тестовому режимі. «Вони працюватимуть як служба МВС до набрання чинності законом «Про Національну поліцію», — заявила вона ЗМІ.
Нагадаємо, 2 липня парламент ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще має підписати Президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцією реформування МВС. Крім Києва, вона буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові та Луцьку.