На один вечір глядачі медіа-вистави «іl Caprese», яку показали в Маріуполі київські митці, занурилися в атмосферу літературної класики та італійських мотивів. 

На сцені лунали листи Михайла Коцюбинського з острова Капрі. Акція відбулася в рамках проекту Українського кризового медіа-центру «Культурна дипломатія між регіонами України».
«У своїх листах Коцюбинський ненав’язливо порівнює тогочасну Україну у складі Росії з Європою, говорить про європейські цінності, культуру. Дає своє власне українське бачення світу. Окрім того, завдяки формату медіа-вистави українська літературна класика оживає та осучаснюється, тому саме цей проект був обраний для показу на сході», — зазначив куратор проекту Леонід Марущак.
У мистецтві дуже важливий контекст: тоді краще розумієш задум автора і його творчість загалом, переконаний «голос» медіавистави Данило Хомутовський. «Ставлю перед собою саме таке завдання: розкрити Коцюбинського на сцені насамперед як людину. Щоб його творчість стала більш зрозумілою і цікавою», — каже радіоведучий.
Приємною несподіванкою для учасників стала зацікавленість мешканців міста: виставу відвідали майже 200 глядачів.

 

На знімку: радіоведучий Данило Хомутовський став «голосом» медіа-вистави.

Фото Євгена СОСНОВСЬКОГО.