У Києві стартувала виставка «Андрей Шептицький. До 150-ліття з дня народження». Її організаторами стали Музей історії міста Києва та Музей сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ імені о. Антона Петрушевича. На відкритті були присутні предстоятель УГКЦ 2001—2011 років архієпископ Любомир Гузар, заступник голови КМДА Ганна Старостенко, доктор мистецтвознавства і богослов’я Дмитро Степовик, директори музеїв-організаторів.
«Сьогодні дуже важливо показувати приклади великих українців, які багато зробили для нашої країни, щоб ці долі стали взірцем для наслідування для наших сучасників — пересічних українців, які кожного дня творять історію нашої країни», — зазначила Ганна Старостенко.

На виставці презентовано ікони та портрети Шептицького (на знімку), створені українськими художниками. Також представлено речі особистого вжитку митрополита: плащ, підризник, митра, посуд з родинним гербом.
Триватиме експозиція до 20 серпня. Виставки пам’яті Андрея Шептицького планують відкрити також у Львові, Луцьку, Вінниці.
До слова
Ватикан зробив крок до беатифікації митрополита Шептицького — Папа Римський Франциск оголосив спеціальний декрет про героїчність діянь митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

Фото автора.