Учорашнє засідання Київради уже традиційно супроводжувалось численними мітингами та акціями протесту. Компанію противникам боротьби із МАФами та представникам «штабу протидії корупції» склали мешканці Лівобережжя Києва (на знімку). Вони вимагали від столичних обранців не затверджувати Детальний план території у Дніпровському районі Києва (в межах пр. Возз`єднання, залізниці, пр. Броварського, Русанівського каналу).

— Проблема — у намірах забудувати територію колишнього молокозаводу біля станції метро «Лівобережна». Для того щоб отримати дозвіл на роботи, забудовнику потрібен такий містобудівний документ, як Детальний план території. Заради нього, як нам відомо, він найняв архітектурну компанію, яка за його гроші проект цього документу і розробила. При цьому абсолютно не врахувавши інтереси пересічних киян, які там живуть та працюють, — розповів «Голосу України» уповноважений від ініціативної групи Андрій Ювченко.
За словами протестувальників, забудовник хоче «прикрасити» район 30-поверховими офісними та житловими будівлями. Кияни бояться, що цього, щонайменше, не витримає транспортна інфраструктура.
Дехто із депутатів вимоги протестувальників почули. Тричі під час формування порядку денного засідання Київради міські обранці намагались зняти питання з розгляду. Утім — безрезультатно. На момент підготовки матеріалу результати розгляду цього пункту по суті відомі ще не були.
Тим часом активна участь в акціях протесту у столиці стає небезпечним заняттям. Цього тижня невідомі напали на активістку Валентину Макарову. Із «предмету, схожого на зброю», розстріляли її пса, після цього почали бити, найімовірніше, рукояткою пістолету саму киянку. В результаті з численними травмами голови та забоями тканин рук жінку доправили до лікарні. Валентина Макарова є членом одразу кількох ініціативних груп — по недопущенню знищення парку «Кіото», протидії приватизації спортивного інтернату, що на Лісовому масиві, а також з викриття шахрайських дій під час створення одного із ОСББ. Мотиви та причини нападу встановлює слідство.
Деснянським РУ ГУМВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження за статтею «нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень». Нагадаємо, наприкінці травня невідомі скоїли напад на ще одного активного учасника акцій протесту у столиці Віталія Черняховського.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.