Військова прокуратура Південного регіону України спільно зі спецпідрозділом управління Служби безпеки України в Одеській області й УВБ Держприкордрнслужби припинили діяльність чотирьох учасників ОЗГ із різних відомств. 

Під час одержання хабара в розмірі 60 тисяч гривень були затримані начальник і головний державний інспектор територіального відділу «Західно-Чорноморської рибоохорони», державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чорного моря, а також інспектор одного з відділів прикордонної служби Держприкордрнслужби України.


Варто зазначити, що за браконьєрів в Одеській області взялися всерйоз. Некорумповані співробітники рибоохорони провели рейд по одеських ринках і виявили дев’ять фактів порушення порядку придбання й реалізації водних біоресурсів. Стосовно дев’яти громадян, котрі здійснювали незаконну реалізацію риби, раків і креветок, складено протоколи про адміністративні правопорушення. У порушників конфіскована незаконно реалізована продукція, вони мають виплатити штрафи.


Особливу тривогу рибінспекторів викликали факти реалізації стерляді, занесеної в Червону книгу України. Її продавали без документів, що підтверджують законність реалізації. А лов цієї цінної промислової риби, яка належить до зникаючих видів, з метою одержання прибутку заборонений.