«За п’ять хвилин» до старту вступної кампанії Міністерство освіти і науки України все ще обдумує внесення деяких нововведень до умов прийому до вишів. Свої наміри щодо цих змін профільне відомство днями обговорювало із представниками державних і приватних вищих навчальних закладів та експертами у сфері зайнятості.
— Нині до нас звертається багато абітурієнтів, директорів шкіл, вчителів з проханням переглянути роль шкільного атестата. У будь-якому разі він не додаватиме 200 балів під час вступу, адже атестати різних шкіл дуже відрізняються за значимістю. Так, не можна порівняти 10 балів з алгебри звичайної сільської школи і спеціалізованої математичної гімназії. Формулювання кінцевого бала за атестат ще триває, — повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совcун.
Імовірно, атестат зрілості додаватиме абітурієнту лише 12 балів. Педагогічна спільнота занепокоєна з приводу «знецінення» шкільних здобутків, а водночас ролі вчительського викладання і самого навчання у школі.
Також стало відомо, що заборонений попереднім міністром Дмитром Табачником експеримент з перехресного вступу студентів з бакалаврату на магістратуру буде поновлено. Проте головною умовою цього стане дотримання визначеного надалі переліку суміжних спеціальностей. Так, наприклад, випускники економічного факультету зможуть вступити на магістратуру з журналістики (але писати на економічні теми), а історики спробувати себе у політології. 
Планується повернення інформаційно-пошукової системи «Конкурс», яка містить дані щодо кожного ВНЗ (загальна кількість поданих заяв, кількість заяв на місця державного замовлення та на вступ поза конкурсом) та відомості про абітурієнта (кількість набраних балів та рейтинг). Розподіл місць держзамовлення обіцяють заздалегідь розмістити на сайті Міносвіти. 
— Нині не час приймати значні нововведення, адже до вступної кампанії залишилося три місяці. Тому більшість змін направлено на забезпечення її прозорості, — підсумувала Інна Совсун.