Сказати, що сьогодні більшість населення України реально перебуває за межею бідності, — нічого не сказати! Марні спроби земляків сяк-так наповнити споживчий кошик необхідними для виживання товарами та послугами для більшості з них закінчуються поразкою, бо життя здорожчало глобально!


Здавалося, з’явилася слабка надія перекласти тягар на плечі держави, тобто на її кишеню, у вигляді отримання житлових субсидій. Тим паче що умови оформлення їх вкрай спрощено. Проте, як показує опитування, що проводилося на сайті www.golos.com.ua (18.05—24.05.2015 року), менш як половина його учасників — приблизно 42 відсотки — бачать сенс в оформленні субсидії, стверджуючи, що за нинішніх цін це дуже доречно. До 16 відсотків респондентів махнули рукою, мовляв, мені це не потрібно, а от майже 43 відсотки згодні були б оформити субсидію, однак наразилися на складності із заповненням документів.


Ми спробували трохи змістити акценти в опитуванні (27.07.—30.07.2015 року) і поцікавилися в читачів: чи задовольняє їх розмір субсидії. Майже 8 відсотків категоричні: ні! Приблизно 26 відсотків стверджують, що за сьогоднішніх цін на «комуналку» — це самі сльози. 44,16 відсотка переконані, що допомога держави має бути значно більша. А прихильники відомої приказки про вівцю та  жмут вовни, а їх серед опитаних майже 17 відсотків, кажуть, що за нинішньої дорожнечі у цьому хоч якась полегкість.


Майже 27 відсотків опитаних, як з’ясувалося, не бачать сенсу в оформленні субсидії, бо її розмір, на їхню думку, не покриває витрат на її оформлення. «Мені це не потрібно», — стверджують ще 6,74 відсотка наших читачів.
І, увага! Дивно, але варіанти ще двох відповідей не знайшли прихильників серед опитаних. Жодного підтвердження, що розмір субсидії задовольняє респондентів, як і того, що субсидію оформити легко і просто.