Народний депутат Юрій Гарбуз (на знімку) (округ №114, Луганська область) вважає, що продуктову блокаду з Луганська потрібно зняти, а для боротьби з контрабандою шукати ефективніші заходи. У цьому він знайшов підтримку в нового керівника Луганської ОВЦА Георгія Туки. Зокрема, вони планують винести питання про зняття блокади зі Станиці Луганської для обговорення на державному рівні.

 


Нагадаємо, що ще наприкінці травня тодішній керівник Луганської ОВЦА Геннадій Москаль ухвалив рішення про закриття пішого переходу по зруйнованому мосту через Сіверський Донець у районі Станиці Луганської. Головною причиною такого рішення стали постійні, здебільшого нічні обстріли Станиці з боку незаконних збройних формувань. До цього жителі Луганська щодня приїжджали в райцентр за продуктами харчування, вартість яких тут у рази нижча. Крім того, жителі селища, що займаються тепличним господарством, могли продавати свою продукцію в Луганську і мати кошти для існування. Але після закриття офіційного переходу через лінію розмежування Луганськ став недоступним, а в Сєверодонецьк та інші міста півночі області важко проїхати через велику відстань і безліч блокпостів на шляху. Тому цього року частина тепличної продукції у станичан зіпсувалася.


Днями Юрій Гарбуз побував у Станиці Луганській, де поспілкувався з її жителями, оцінив ступінь руйнування житлових будинків і соціальних об’єктів, а також визначив свою посильну допомогу місцевій владі у відновленні зруйнованого комунального господарства. Також народний депутат і керівник Луганської ОВЦА домовилися об’єднати зусилля, спрямовані на стабілізацію обстановки в прифронтовому районному центрі.

Луганська область.